ABOUT THE PROJECT

Το οφθαλμολογικό ιατρείο στεγάζεται σε κεντρική πολυκατοικία στην πόλη των Χανίων.

Πραγματοποιήθηκε ριζική ανακαίνιση και εκ νέου χωροθέτηση ώστε να ανταποκρίνεται στις ανάγκες ενός σύγχρονου και άνετου χώρου.

Το λευκό είναι το χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους και στα ταβάνια, χρώμα το οποίο συνηθίζεται σε ιατρεία καθώς είναι το χρώμα της υγιεινής και της αποστείρωσης. Επιπλέον αναδεικνύει την γλυπτικότητα των ταβανιών τα οποία είναι εμπνευσμένα από τον βολβό του ματιού. Τα έπιπλα ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία σε λευκό και υπόλευκο χρώμα σε λιτές και συνάμα επιβλητικές γραμμές.

Το πάτωμα επενδύθηκε με ξύλο φυσικού χρώματος με σκοπό να ζεστάνει την ατμόσφαιρα. Το ιατρείο διαχωρίζεται από τον χώρο αναμονής με λευκό τζαμί ώστε να περνάει το φως και επίσης διαχωριστικό φιμέ τζάμι τοποθετήθηκε μεταξύ του γραφείου και του εξεταστηρίου το οποίο οριοθετεί τον χώρο χωρίς να τον μικραίνει.